Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 15 juli 2024

Skånes Dansteaters Domino tar över Plattan

2024-07-04

Domino heter lämpligt nog verket som helt tog över Plattans karakteristiska svartvita trianglar till dansgolv i eftermiddags och gör det igen imorgon, fredag den 5 juli kl 17.
Med tecnobeat av live-DJn Tuomas Norvio och karnevalsliknande kostymering intog Skånes Dansteaters dansare Stockholms mest livaktiga plats, Plattan vid Sergels Torg. Den fascinerande koreografin av sicilianska Erika Silgoner bjöd på akrobatiska steg och teatrala utspel mot och med publiken. Föreställningen tävlade suveränt väl med Stockholms stora skrytbygge till kulturhus och stadsteater när Skånes Dansteater spelade upp sitt breda register av uttryck och personligher i Bregje van Balens kostymer i psykedeliska maxfärger som rosa, violett, brandgult och guldglitter, men också svart. Theun Mosks spännande scenografi med stora svarta sfärer tillsammans med uppmickade bord så att dansrörelser på dem gav eko. De svarta sfärerna började plötsligt utvecklas mitt under den cirka 45 minuter långa föreställningen som ett stämningsskapande trolleri, men det hela avslutades i bästa klubbstil som ett enda stort levande dansgolv där många tog chansen att få dansa loss tillsammans med Skånes Dansteaters fantastiska dansare.
Till och med vädrets makter blev till en del av det omväxlande idéflödet med höga lätt hotfulla moln tornade upp sig på himlen som då och då släppte igenom glimtar av solljus.
Domino ges som sagt imorgon igen på Sergels torg kl 17 men den del av Skånes Dansteater som finns kvar i Malmö har imorgon även premiär på Indigo Flamingo i koreografi av Gwyn Emberton som lovar en glammig föreställning inspirerad av Malmös HBTQIA-människor och platser sedda både i historiskt ljus och i nutida glitter.

Se vidare www.skanesdansteater.se

Fler Nyheter

Annonser