Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Lördag 20 juli 2024

Dansens dag den 29 april på Kulturhuset Stadsteatern på temat Dans & Hälsa

2024-04-22

Balettakademien i Stockholm bjuder till Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm in en rad forskare som berättar om sambandet mellan kultur och hälsa på Dansens Dag den 29 april kl. 16.00-18.00.
Dr. Sara Houston är huvudlektor på institutionen för dans vid University of Roehampton i London har studerat communitydans med särskilt fokus på marginaliserade grupper i samhället. Hon har även forskat om dans och Parkinsons sjukdom vilket resulterade i boken Dancing with Parkinsons 2019.
Dr. Hanna Poikonen kombinerar vetenskap, dans, konst och teknik. År 2011 avslutade hon en mångsidig magisterexamen vid Aalto universitetet i Helsingfors och Esbo www.aalto.fi/sv med fokus på biomedicinsk teknik, neurovetenskap, konstteori och interkulturell kommunikation. Hon är grundare av WiseMotion community wisemotionco.com och forskare vid ETH Zürich och Örebro Universitetssjukhus.
Från Sverige medverkar Gunnar Bjursell, professor emeritus och direktör för Centrum för kultur, kognition och hälsa vid Karolinska Institutet, www.kulturellahjarnan.se samt Balellakademiens egen utvecklare av danshälsa Åsa N. Åström som bland annat utbildar nya pedagoger i Dans för Parkingson (Dance for PD®) och är verksam i kommittén Dance for Health IADMS (International Association for Dance, Medicine and Sience). Hon är en av grundarna av nätverket Dans för Parkinson i Sverige, och aktiv i flertalet projekt inom området Danshälsa/Dance for Health.
Dessutom deltar dansgruppen Dans för Parkinson där har alla Parkinsons sjukdom. Denna gång uppträder de ihop med studerande från BA:s Yrkesdansarutbildning.
Arrangemanget är ett samarbete mellan BA Stockholm, Karolinska Institutet ─ Den kulturella hjärnan och Dansens hus.
Biljetter till evenemanget som alltså äger rum den 29 april kl. 16.00-18.00 på Kulturhuset Stadsteatern, foajé 3 kan bokas här www.ticketmaster.se/event/656341

Fler Nyheter

Annonser