Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 27 maj 2024

Se Charlotte Engelkes och mycket annat under Stockholms kulturnatt när Kulturhuset passar på att fira 50

2024-04-19

Den 20 april under Stockholms kulturnatt kl 19 finns chans att se delar av Charlotte Engelkes solo SWEET på Kulturhuset Stadsteatern som dessutom passar på att hålla Kulturhusets 50-årskalas. Stadsteatern grundades däremot 1956, så där är det väl dags för 70-årsfirande om några år. Själva 50-årskalast hyllar olika årtionden på skilda våningsplan, där exempelvis det återigen trendiga 80-talet håller till i form av klubben Subway på Studion på Kulturhuset Stadsteatern. Längst ner i huset på våning E, Entréplanet mot Sergels torg är det istället 70-talet som gäller och Balettakademiens studenter ser till att hölla 70-talsöset levande.
Engelkes solo SWEET innehåller däremot alla möjliga tidsåldrar illustrerade av både repliker och sång i den magiska form som är utmärkande för Charlotte Engelkes och de är utformade av henne själv i samarbete med Marina Steinmo. Musiken är av Mats Limbo Lindberg.
Mer om Kulturnatten på kulturhuset fnns att läsa här kulturhusetstadsteatern.se/kulturhuset-stadsteatern/kulturnatten-50-ar-pa-en-kvall
Under Dansmuseets del av kulturnatten blir det chans att skärpa blicken och låta pennorna dansa för alla som är intresserade av att teckna kroki. Det blir nämligen Danskrokimaraton under 3 timmar med dansande modeller i olika stilarter. Varje hel timme utlovas även en guidad tur av utställningen Svenska Baletten 100 år . Det finns också chans att lära sig både nya och gamla danssteg med 25 minuters pass i Charleston: 18:30, 19:00 och 19:30 samt voguing: 20:00, 20:30 och 21:00. Däremellan kan publiken vila benen i Bankhallen med en fransk soirée. Se vidare dansmuseet.se/program/28338/
Kulturnatten pågår över hela stan fram, se vidare kulturnattstockholm.se

Fler Nyheter

Annonser