Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 27 maj 2024

Marcos Morau utnämns till årets koreograf av den tyska danstidskriften Tanz

2023-08-30

Länge har Marcos Moraus fantastiska bildvärld fascinerat många, men i sitt verk för Zürichbaletten Nachtträume (Nattliga drömmar) överträffan ha sig själv i absurd svartvit 20-talsestetik, med reminiscenser av Kurt Jooss 100 år gamla antikrigsbalett Gröna Bordet. Annan estetik som tidskriften Tanz menar citeras i verket är Leni Riefenstahls, Luis Buniels och René Magrittes. En glimt av verket som fick sin urpremiär för ett år sedan finns att se här:
www.opernhaus.ch/spielplan/kalendarium/nachttraeume/
Moreau är hemmahörande i Barcelona med sitt eget kompani La Veronal, men i Sverige finns hans verk hos Skånes Dansteater med Djurens Karneval, som också visar upp en enastående fantastisk svartvit bildvärld. Passa på att se den nu i höst hos Skånes Dansteater den 11 november.
Se www.skanesdansteater.se/sv/performance-kids-and-family/djurens-karneval-2023
Sen går Djurens karneval vidare på turné till Falkhallen i Falkenberg den 18 november, Kungsbacka Teater 23 november, Lunds Stadsteater,30 november och till Konserthuset Spira i Jönköping den 9 december.
Se vidare www.rumfordans.se/program/ för spelningarna i Falkenberg och Kungsbacka och vad som händer i Lund finns bland annat i kalendariet www.sedans.se och Kulturhuset Spira i Jönköping har en egen hemsida kulturhusetspira.se

Fler Nyheter

Annonser