Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 23 juni 2024

Skájdde – samisk kulturfestival i Storforsen

2023-07-25

På scenen i Storforsens naturreservat, dryga milen norr om Älvsbyn, ges för andra gången en samisk kulturfestival. I år med föreställningen Skájdde som spelas 28-30 juni.
Skájdde betyder på lulesamiska ”platsen där två älvar” möts och själva föreställningen handlar om ett spännande samiskt öde. Koreografen och dansaren Liv Aira har samlat många konstnärer för att berätta om Rika Maja som också bodde på en liknande plats. I föreställningen Skájdde medverkar förutom koreografen själv, jojkkonstnären Ole-Henrik Lifjell, kompositören Isidor Abdelkader, poeten Josefin Şîlan Karlsson, dansaren Linn Lindström, dansaren Marit Shirin Carolasdotter, dansaren Jenny Shinkler och dansaren Agnes Nilsson, tilsammans med musikern Benjamin Löfgren och eventcoordinatorn Jimmy Lundegård.
Det blir tre föreställningstillfällen i Storforsens naturreservat den sista helgen i juli, från och med fredagen den 28 juli till och med söndagen den 30 juli. På hemsidan uppmanas besökare att ta med sig picnickorgen för en härlig dag på utomhusteatern och för att också ta del av många andra spännande attraktioner i arrangemang av Liv Aira som kallar sitt danskompani för Invisible People. Liv Aira vill naturligtvis göra den samiska kulturen med synlig för alla. Förutom föreställningen Skájdde med samisk dans, poesi och musik, händer det väldigt mycket annat under hela arrangemanget, bland annat mycket kul att göra för barn. Hitta mer om Skájdde på www.skajdde.se

Fler Nyheter

Annonser