Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 23 juni 2024

John Neumeier förlänger licensen för sin Kameliadamen på Bolsjojteatern

2023-07-10

Alltmer av den internationella repertoaren tar slut på Rysslands stora ledande teatrar, i takt med att licenserna upphör. Eftersom kultursektorn i likhet med ekonomin i övrigt har drabbats av bojkott, blir det varken mer baletter av Balanchine eller Forsythe, trots att många av deras verk finns inrepeterade på Bolsjoj och Mariinskij.
Men John Neumeier har däremot inga problem med att låta Bolsjojbaletten fortsätta att få dansa sin Kameliadamen, som Bolsjojteatern satte upp redan för nio år sedan. Själva urpremiären ägde rum i Stuttgart 1978 med Marcia Haydé i huvudrollen. Till Bolsjojs nypremiär var det en de ledande ballerinorna som dansade Kameliadamen, nämligen Svetlana Sacharova och det gjorde hon enligt Kommersants recensent med glans.
Se vidare www.kommersant.ru/doc/6095704

Fler Nyheter

Annonser