Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 27 maj 2024

Kröningsfestligheterna i Lilla London (även kallat Göteborg)

2023-05-06

Följande kan läsas på Wikipedia: ”Göteborg kallas ibland fortfarande för ”Lilla London” vilket härstammar från 1800-talet då Göteborg industrialiserades med hjälp av, bland andra, inflyttade britter som dessutom deltagit i stadens uppbyggnad från första början. Även uttrycket ”Sveriges framsida” förknippas med Västkusten och Göteborg.”
Att det just nu är dags för kröning i London engagerar i hög grad många i gruppen Prinsverket i Lilla London. Och det blir en stor kröningsfest, Krön-along, där alla uppmanas ta med sig sina mest royala kostymer, inklusive kronor för en riktig masskröning och mötas upp på ”Trappan”, Humanisten – Renströmsgatan 6, Göteborg, där en parallell ceremoni ska hållas samtidigt med de spännande urtida ritualerna i Stora London. Det finns helt enkelt en allmän längtan efter juvelprydda festligheter med rituell paraphernalia hos många. Så fler huvuden kommer med andra ord att smörjas och krönas imorgon än King Charles och Queen Camillas.
Mer läsning om detta Kröningsperformance även kallat Krönings-KIKI tillsammans med bland andra konstnären Prins-Frei von Fräähsen zu Lorenzburg finns att läsa på webbsidan www.kronalong.se

Fler Nyheter

Annonser