Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Fredag 24 mars 2023

Susanna Leinonen visar på kvinnors utsatthet i sitt senaste verk Body som bland annat turnerar till Luleå

2023-03-16

Body (Kropp) heter den sista delen av Susanna Leinonens trilogi om kvinnans kropp och hur den görs till ett objekt i vårt samhälle. Att det inte handlar om någon rosaskimrande historia skvallrar titlarna på de två första delarna om: Nasty (Otäck) och Toxic (Giftig). Det ska fan vara kvinna…
Susanna Leinonens reflexioner kring hur utsatt den kvinnliga kroppen är, hur kvinnor påverkas av att ständigt granskas och bedömas, och hur kroppen och det psykiska måendet hänger ihop med detta, tar sig starka och utmanande uttryck i denna trilogi.
Body fick sin premiär i Helsingfors 2021 då Susanna Leinonens danskompani firade 20- årsjubileum. Pandemin satte streck för turnerande i full skala men de medverkade i en stor festival i Ungern (Horizont International Contemporary Dance Festival) 2022. Den 21 mars är det dags för föreställning i Kulturen Hus i Luleå, den 19 april gästas Järvenpää (Träskända) i Esbo i södra Finland, och i Oulu (Uleåborg) dansas Body den 2 och 3 november.

Nancy Westman

Danstidningen skrev om Susanna Leinonen och hennes danskompani i nr 4 2015 Se även susannaleinonen.com

Fler Nyheter

Annonser