Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 03 december 2023

Två unga vinnande koreografer till Biennale Danza

2023-03-06

Venedigbiennalens årliga dansfestival Biennale Danza erbjuder varje år två platser för koreografer under 35 år. Till den ena kan inhemska koreografer i Italien ansöka och den andra är öppen för unga koreografer över hela världen. För årets festival som ska hållas 13-29 juli har festivalens konstnärliga ledare Wayne McGregor valt ut italienska Luna Cenere respektive columbianska Andrea Peña bland de internationella artisterna. Andrea Peña, som är från Columbia, men baserad i Kanada, kommer att presentera sitt nya verk Bogota, som handla om död och återuppståndelse sett genom en historisk lins om komreografens hemlands koloniala historia.
œLuna Cenere arbetar snarare med att undersöka kroppen och dess gester i dialog med objekt, och hennes nya verk ‘installation’ dance work, utmanar konventionerna, med sin minimalism.

Se vidare www.labiennale.org

Fler Nyheter

Annonser