Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 15 juli 2024

Dansinstallationer kring Stockholms utomhusgym

2022-09-20

Nu finns det chans för alla och envar att få oss till livs en fin upplevelse vid Stockholms utomhusgym, även om för oss som inte brukar träna där. Koreografen Sebastian Lingserus har valt utomhusgym för sitt verk DaAnnNCeeR, som han kallar för ”årets dansinstallation” . Den kommer alltså ske på platser där kroppsträning sker och uppmuntras, nämligen utomhus och kring tre utvalda utomhusgym.
För att citera pressmeddelandet:
”Under femton minuter kommer sex vassa dansare att anstorma platsen, med ljud och ljussättning och då kommer gymmet bli en scen, en dans för att visa ”var skåpet ska stå”.”
För Sebastian Lingserus har skapat ett verk som bland annat vill bland annat ifrågasätta: ”…de kroppsideal vi joggar mot på gymmet, en omförhandling av kroppsliga logiker, representationer och våra frustande ljud (när vi lyfter matkassen från ICA). För hur spänner vi egentligen våra muskler på yoga mattan?”
Med sig i anstormningarna av de tre olika utegym som besöks har Sebastian Lingserius med sig följande kollegor: Elvira Roos, Robin Ivarsson, Elinor Tollerz Bratteby, Linda Blomqvist,, Ninos Josef, Nassim Meki, Jonas Robin och F E C och i pressmedelandet står vidare att de förväntar sig: ”era kroppars fullständiga närvaro.”
Det är alltså öppet för att låta sig komma och inspireras och även om det skulle bli några regnstänk, behöver publiken inte oroa sig, för allt är väl förberett. I sitt lockande pressmeddelande berättar Sebastian Lingserus att:
”Det kommer finnas ett tält, så evenemanget kommer hända oavsett sol, regn, moln eller kyla. Kom och dyk in!!”

Speltider
22/09 2022, kl. 17.30 och 18.30 – Rålambshovsparkens utomhusgym
23/09 2022, kl. 17.30 och 18.30 – Eriksdals utomhusgym
24/09 2022, kl. 17.00 och 18.00 – Liljeholmens utomhusgym

Fler Nyheter

Annonser