Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 15 juli 2024

Dags igen för Stockholm Fringe Festival: Stoff 2022!

2022-09-12

Stockholm Fringe festival blir extra substantiell i år, om vi får tro festivalledningen, för under fem dagar, 13 – 17 september, ”exploderar Stockholm Fringe Festival med dubbelt så många akter och scener” mot föra årets festival.
Inte mindre än 177 artister från 31 länder deltar i 140 programpunkter på 13 scener i Stockholm med omnejd.
Den mest berömda gruppen på programmet är Forced Entertainment med sin Under Bright Light i regi av konstnärlige ledaren Tim Etchells till ljud och musik av Graeme Miller på Stockholms Stadsteater 14-15/9. Det är scenkonst mellan dans, teater och performance med tragikomisk tuch av de sedan 35 år tillbaka fortsatt mest överraskande teaterförnyarna i Storbritannien, som dessutom kommer från stålstaden Sheffield.
Alla slags scenkonster finns att ta del av på festivalen, exempelvis filmen Medea Mensch av Elina Sjöwall och Lisa Maier som visas helt gratis, på Arena STOFF (Online).
Ett annat smakprov är en performance kallat Den blinde flekken med norska Frida Eriksen och svenska Lovisa Gauffin Wohlfarth som ges på Ö2 Scenkonst på Södermalm 14 september.
Siu Hei Chung från Hong Kong visar verket In Search of our Common-ground med stark förankring i dagens politiska verklighet genom att ställa frågor om vårt ansvar för andra människors lidande. Även denna föreställning är en del av Arena STOFF (Online).
På Tegelscenen i Hökarängen kan man den 15.e och 16:e september njuta av Sebastian Lingserius föreställning Neo Ballet, som är en spekulation i framtidens balettkost och istället förmulerar frågeställningar som ”Hur skulle du sälja balett till en andra generationens marsian?”
Detta var endast några spridda nerslag, det finns så mycket mer att upptäcka på festivalens hemsida, som kräver att man har rätt slags browser för att kunna läsa den, se vidare stoff.ssboxoffice.com/events/?&season=129

Fler Nyheter

Annonser