Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 26 mars 2023

Dansmuseets chef Eva-Sofi Ernstell har hastigt avlidit

2022-09-07

Med bestörtning mottar vi beskedet från Dansmuseet i Stockholm att dess chef sedan 2017, Eva-Sofi Ernstell, plötsligt har gått bort, mitt under sin dynamiska och idérika verksamhet.
Eva-Sofi Ernstell, som 2006-2016 arbetade på Armémuseum, var med sin gedigna bakgrund som konstvetare och textilarkeolog inledningsvis chef för samlingarna, och från 2008 var hon museichef. Hon har med framgång drivit Dansmuseet, inte bara genom svåra pandemiår, men har också sett till att producera den mycket intressanta och viktiga utställningen i samband med Svenska Balettens 100-årsjubileum 2020, Om ni inte gillar det kan ni dra åt helvete, som fortfarande pågår i museets nedre utställningsvåning.
Den endast 63-åriga Eva-Sofi Ernstell rycktes bort bara kort tid före ytterligare en spännande utställning om Rudolf Nurejev skulle invigas. Dansmuseets personal meddelar att den i Eva-Sofi Ernstells anda fortsätter de viktiga förberedelserna inför vernissagen den 13 september på utställningen som har en engelsk titel, varför namnet Nurejev här blir transkriberat enligt engelskt språkbruk: Nureyev – A Tribute to the Greatest Male Dancer of the 20th Century.

Se vidare www.dansmuseet.se

Fler Nyheter

Annonser