Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 15 juli 2024

Dansfestival Raande Vo i Örebro och Göteborg Fringe

2022-09-05

Många festivaler äger rum under hösten och den 7 september är det dags för både Dansfestival Raande Vo i Örebro och för Göteborg Fringe.
Dansfestival Raande-Vo hålls till minne av koreografen Lena Josefsson (1956-2020) som framför allt var verksam med sin grupp Raande Vo i Örebro där det hålls föreställningar och workshops i det nybyggda Kulturkvarteret samt på Örebro konserthus och Hjalmar Bergmanteatern den 7-10 september.
I festivalen ingår även workshops, samtal om dans och samarbeten med andra kulturaktörer i Örebro stad. Bland annat visas föreställningen Ett paradis,trängt om Lena Josefssons afrikanska erfarenheter, se vidare dansfestivalraandevo.se

Göteborg Frige som startades 2016 vill visa upp scenkonst från Göteborg med omnejd. Bland annat får vi se kollektivet Kollektivet Jazzfåglar med My Gren, Lisa Holstrøm och Pauliina Pantsu. Vi får exempelvis också se Yellow Jacket Collective ge Yellow – We’re Halfway There av och med dansarna Rannhvi Mebius Jormin and Amélie Rochof.
Valerie David ger sitt solo Baggage from BaghDAD och verket Biejvvelådde -Från fuskl*pp till fjäril i koreografi av Gabriella Rooth får vi följa dansaren Timimie Gassko Märak i ett verk som handlar om svensk kolonialism i Sapmi.
Kompani IlYoung visare verket Sometimes Not Always
Detta och mycket mer visas på många platser och scener i Göteborg, som exempelvis Atalante och Teater Trixter, men också många andra spelplatser i Göteborgunder Göteborg Fringe, 7-11 september på olika platser i Göteborg med omnejd, se vidare www.gothenburgfringefestival.com

Fler Nyheter

Annonser