Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 15 juli 2024

Danspriset 2022 till Dans i Blekinge för Brådjupa dansfestival som startar idag

2022-08-31

Idag startar andra upplagan av den dansfestival, Brådjupa dansfestival, som Dans i Blekinge anordnar i den idylliska och vackra hamnstaden Karlshamn. Brådjupa dansfestival äger alltså rum för andra året i rad i de nya lokalerna i de renoverade Lokstallarna i Karlshamn.
I år har dessutom Sveriges regionala danskonsolulenter, med sin organisation SrD, valt att uppmärksamma Brådjupa dansfestival genom att dela ut DANSPRISET 2022 till just Dans i Blekinge, för att de genom sin nya fina festival har lyckats med att: ”Skapa en viktig och intressant regional struktur.”
Det är allt det omfattande arbete som Dans i Blekinge har utvecklat genom åren med residensverksamhet, produktion av egna föreställningar och projekt för barn, unga, hälsa och äldre, som SrD vill premiera och i sin motivering skriver de:.
”2021, mitt under pågående pandemi, tog Dans i Blekinge initiativet till dansfestivalen Brådjupa med nationella och internationella gästspel. Allt sammantaget gör att Dans i Blekinge uppfyller många av DANSPRISETs kriterier, vi ser dessa som främst: Höja status och professionalitet för dansområdet och att utveckla möjligheter till nyskapande (för alla åldrar).”
Det går att läsa om Drådjupa 2021 i Danstidningen nr 5/2021, men nu gäller det att fokusera på den festival som startar i Karlshamn idag, med ett Drive-in performance av och med Rachel Tess och Fredrik Gies i en öppen container direkt utanför Lokstallarna i Karlshamn med start kl 18.30.
Läs med om vad som händer under festivalens kommande dagar på Brådjupas hemsida www.bradjupa.se/festivalprogram-2022

Läs även mer om Danspriset på SrD:s hemsida: regionaldansutveckling.se/danspriset/

Fler Nyheter

Annonser