Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 23 juni 2024

Missa inte performancefestivalen My Wild Flag 30 augusti – 3 september 2022

2022-08-24

My Wild Flag är en festival som initierats och drivs vidare av Karina Sarkissova och Pontus Pettersson. Årets upplaga är särskilt spännande, bland annat visas det vinnande inslaget från årets ImpulsTanz koreografitävling: Repertory N.2 av och med Davi Pontes & Wallace Ferreira. Juryns motivering till att ge just dessa båda dansare och koreografer det eftertraktade priset formulerades på följande vis:
”Davi Pontes och Wallace Ferreira stampar ner sin ilska I golvet. Med nakna kroppar tar de emot oss i den vita kuben på mumok – Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig Wien – i den lyxiga tomheten i ett rum som de tillför energi med rytmiskt sofistikerade stampningar.
Genom smart styrda blickar, ambivalenta poser och häftiga utbrott i sina repetitiva, egen-skapade rytmer, gör de publiken till vittnen i kampen för befrielse.”

www.youtube.com/watch?v=IqjWR0x073E

Så missa inte den sjätte upplagan av My Wild Flag som presenterar många andra spännande verk av konstnärer som: Eve Stainton, Louis Schou-Hansen & Karoline Bakken Lund, Davi Pontes & Wallace Ferreira, wicked enterprise, Kat & Nat, Tamara Alegre & Marikiscrycrycry

Se vidare www.mywildflag.com/schedule

Fler Nyheter

Annonser