Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Fredag 19 juli 2024

Brittisk duo vinner Impulstanz koreografipris

2022-08-08

Dansfestivalen Impulstanz i Wien avslutade igår sin fem veckor långa festival med prisutdelning av det årliga Young Choreographers’ Award som vanns av de brittiska dansarna Davi Pontes och Wallace Ferreira med verket Repertório N.2.
Här är endast en kort närbild ur Repertório N.2 www.youtube.com/watch?v=IqjWR0x073E
Andra verk som juryn också vill uppmärksamma är Figuring Age av ungerska Boglárka Börcsök och Andreas Bolm samt Odd Meters av finska Mikko Niemistö.
Följande skriver juryn som består av koroegrafen och dansaren Samuel Feldhandler, dansforskaren Martina Gimplinger och dramaturgen, curatorn samt teater- och festivalledaren Haiko Pfost. om det vinnande bidraget:
”Davi Pontes and Wallace Ferreira stomp their anger into the floor. With naked bodies they receive us in the white cube of mumok – Museum moderner Kunst Stiftung Ludwig Wien – in the lavish emptiness of a room that they energise with rhythmically sophisticated stepping motions. Through a clever direction of glances, ambivalent poses and sharp ruptures of their repetitive, self-generated rhythms, they turn the audience into witnesses of their liberation struggle.”
De båda vinnarna kan se fram emot prissumman på 5000 euro och ett konstnärligt residens inför ImPulsTanz 2023.
Se vidare www.impulstanz.com

Fler Nyheter

Annonser