Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 26 mars 2023

Ice Hot Nordic Dance i Helsingfors 2022

2022-06-30

När Ice Hot Nordic Dance är tillbaka i Helsingfors igen har den nordiska plattformen för modern dans hunnit bli hetare än någonsin. Efter en lång serie uppskjutna försök äger den nu rum i ett Helsingfors med nära nog tropisk värmebölja. Att väldigt många av de 38 föreställningar som presenteras får sin inramning på det sprillans nya Dansens Hus i Helsingfors gör alltsammans än mer spännande. Det nya Dansens Hus är spektakulärt sammanbyggt med den före detta Kabelfabriken som länge har varit ett centrum för den finska moderna dansen, men bland annat produktionshuset Zodiak och Tanssiteatteri Hurjaruuth.
På den andra av de sammanlagt fyra plattforms-dagarna kan konstateras att många konstnärer har samlat på sig spännande material. Pandemin har inneburit svåra utmaningar, men i gengäld berikas branschen nu med många idérika och angelägna föreställningar. Nu är det upp till alla programerare och producenter som samlats på Ice Hot att välja ut och sälja in den angelägna konsten hos danspubliken, en kanske inte så lätt uppgift, men tanke på att pandemitiden har förändrat människors sätt att ta till sig scenkonst och att många helt enkelt vant sig av med vad som inte har funnits att tillgå i liveform.
Ice Hot Nordic Dance hölls för första gången 2010 i Dansens Hus i Stockholm och för andra gången i Helsingfors 2012, Efter Oslo 2014, Köpenhamn 2016 och Reykjavik 2018 har det nu varit ett pandemistopp som äntligen har lossnat, och hela branschen gläds och umgås i ett fanstiskt varmt och välkomnande Helsingfors som sammanlagt bjuder på 21 scenföreställningar och 17 så kallade och 17 så kallade pitch-presentationer.
Se vidare www.icehotnordicdance.com/events/

Fler Nyheter

Annonser