Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Fredag 19 juli 2024

Stipendieregn och bubbel – tack Carina Ari!

2022-05-17

Samtidigt som Alexander Ekman fick sin Carina Ari-medalj tilldelades en lång rad unga dansare stipendier för vidare utbildning, många av dem från Svenska Balettskolan i Göteborg. Skolans konstnärliga ledare Sebastian Michanek och rektor Johan Holmberg var på plats och gjorde en spännande presentation av skolans arbete för att bredda dansarnas utbildning och bygga upp deras fysiska och psykiska kondition. En ”sockerfri” skola med fokus på näringslära, allsidig träning och coaching väcker nyfikenhet.
Inslagen dans, som traditionsenligt, bjöds var just två studenter från Göteborg som imponerade på alla dansvargar i medaljpubliken: Dalija Bagheri från åk 9 dansade samtida, kraftfullt och vackert. Medan Betty Svensson, åk 8, dansade en variation från Giselles första akt, lätt och fint på tåspets. Efter pandemiåren var det efterlängtat att få mingla igen med ett glas bubbel i nypan. Tack igen, Carina Ari!

Margareta Sörenson

Mer om vad Sebastian Michanek och Johan Holmberg hade att säga bland annat om hållbarhet inom dansutbildningen finns här:
www.mynewsdesk.com/se/goteborgsstad/pressreleases/stipendieregn-oever-elever-fraan-svenska-balettskolan-i-goeteborg-i-guldfoajen-paa-kungliga-operan-3182557

Fler Nyheter

Annonser