Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 27 maj 2024

Vår- och försommarfestivaler i maj och juni både här och där

2022-05-02

Nu i dagarna, närmare bestämt onsdagen den 4 maj startar programmet för den nya festivalen STHLMDans med ett omfattande och spännande program över hela stan www.sthlmdans.se/program/?lang=sv
STHLMDans är för första gången nu i år pilotversion av en kommande årlig festiival, om det blir som festivalledningen hoppas.
I festivalens spännande omfattande program ingår Minna Krooks nya verk Om längtan som beskrivs som ”en sprillans ny dansföreställning för alla längtare” som utlovar massor av jazzig musik, sång och dans. Och den riktar sig till alla människor från 4 år och uppåt.
Här möter också festivalen STHLMDans en hel annan pågående festival för Minna Krook firar samtidigt sin egen festival på Zebra Dans i Stockholm: Minna Krooks stora fest(ival) ! började redan den 19 april och fortsätter ända till 19 juni och den utlovar ”roliga, tänkvärda och färgglada föreställningar” och sådana föreställningar ha Minna spelat under inte mindre ö23 års tid och hon har räknat ut att det har blivit att det genom åren har blivit bortåt 2 367 föreställningar för en publik på 143 824! Se vidare www.minnakrook.se/kalender/
Det pågår som sagt många festivaler samtidigt och i Stockholm blir det också en försommarfestival på Skeppsholmen kallad Lustholmen under ledning av MDTSthlm mdtsthlm.se/program/15554/ den 1-19 juni.
Och det pågår ännu en festival fram till mitten av maj, nämligen den nyligen invigda Musaikteaterns festival i Telefonfabriken vid Telefonplan i Stockholm. Här kan man se skådespelarna från Mosaikteatern i olika uppsättningar, bland annat den fantastiska Gulabistan eller Rosenträdgården i koreografi av Veronica Tjerned ges igen den 13 maj. Se vidare www.telefonfabriken.com
På Sveriges framsida, som bekant är Göteborg fortsätter Göteborgs Dans och Teaterfestival att visa många spännande gästspel, nu närmast Set and Reset/Reset, en ombearbetning av Trisha Brown samt Jeanine Durnings Last Shelter med det brittiska kompaniet Candoco Dance Company på Stora Teatern den 29 maj och Vara konserthus den 31 maj. Peeping Tom kommer med två verk till Göteborgsoperan under titeln Tiptych den 8 juni Kring den 10-11 juni blir det sen många spännande utomhusföreställningar: Ett performance av Angie Hiesl kallat X-times people chair på Brunnsbotorget och Cirkus I love You i deras cirkustält vid Röda sten. Se vidare www.gdtf.se/sv/
GöteborgsOperan håller för övrigt sin egen Dansfestival med spännande gästspel den 20-22 maj. Det blir föreställningar som Of lost and wild roses av Lea Ved den 20 man samt Revisor (fritt efter den ukrainske författaren Nikolaj Gogol) med Kidd Pivot, koreografen Crystal Pites kompani den 20/5. Det blir även spännande föreställningar av Yann Borgeouise se vidare
www.opera.se/forestallningar/sasong-2021-2022/goteborgsoperans-dansfestival/

Fler Nyheter

Annonser