Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 24 september 2023

Kiev City Ballet får residens på Théâtre Châtelet i Paris

2022-03-17

När Ryssland attackerade Ukraina befann sig, Kiev City Ballet på turné i Frankrike. Hela ensemblen har solidariskt fått residens tills vidare på Theatre Châtelet i Paris, på inrådan av borgmästare Anne Hidalgo.
Det rör sig om inte mindre än 32 manliga och kvinnliga dansare mellan 18-32 år som var på turné med Nötknäpparen. ”Vi är verkligen lyckliga över att få vistas här under en fredlig himmel samtidigt som vi tänker på våra familjer som befinner sig mitt i kriget säger den konstnärlige ledaren Ivan Koslov” till Radio France Internationale. ”Här får vi verkligen möjligheter att framföra vår konst i frihet”.
Deras framtid är osäker, men staden Paris har lovat dem sitt stöd så de länge de önskar.
Chefen för théâtre de la Ville Emmanuel Demarcy-Mota säger att det är svårt att veta hur saker och ting utvecklar sig, men han citerar Albert Camus ord ”vi gör vad vi ska ifall vi förblir mänskliga bland vår mänsklighet”.

Se vidare www.rfi.fr/fr/culture/20220306-le-kiev-city-ballet-accueilli-à-paris-en-résidence-au-théâtre-du-châtelet

Kiev City Ballet www.kievcityballet.com är enligt hemsidan en fri ensemble grundad av Ivan Koslov som tidigare varit solist vid Kievoperans balett.

Fler Nyheter

Annonser