Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Torsdag 18 april 2024

Sympatier för Ukraina

2022-03-06

Koreografen Jiří Kylián jämför Rysslands krig mot Ukraina med invasionerna i sitt eget dåvarande hemland Tjeckoslovakien

Dear friends,
the country in which I was born, Czechoslovakia, was brutalized several times in the past. It was invaded by Hitler in 1938 and by Brezhnev in 1968. On both occasions our western allies did absolutely nothing to protect us.
DO NOT REPEAT THE MISTAKES OF THE PAST. NOT EVEN IN THE FACE OF A NUCLEAR THREAT – NEVER !
Putin must never be appeased.
He must be confronted, because that is unfortunately the only language he understands. Kära vänner, Mitt hemland, Tjeckoslovakien, överfölls brutalt flera gånger i historien. Landet invaderades av Hitler 1938 och av Bresjnev 1968. Vi båda dessa tillfällen gjorde våra västliga allierade absolut ingenting för att skydda oss. UPPREPA INTE HISTORIENS MISSTAG. INTE ENS INFÖR ETT KÄRNVAPENHOT – ALDRIG! Det går inte att blidka Putin. Han måste konfronteras, eftersom det beklagligt nog är det enda språk han förstår.
Jiří Kylián

Parisoperan som för övrigt ofta har haft samarbeten med såväl Mariinskij i Sankt Petersburg och Bolsjojteatern i Moskva, kommer fram inte ha några sådana enligt enligt chefen för Opéra national de Paris: xrm3.eudonet.com/xrm/at?tok=317D0211&cs=SEZCpsM48jhPr7u6u3v5HWkMvdguX_YFVRha2YUnlx0kpf2FwOL0zGIUsZW7hePY&p=26qteH2RHB7F73p4U2IJXtUEWTOx7684zcE7kmSOPeDXtzbnTuAn0PpQjqWnri0bYJInfEABdkk%3d

Höjdpunkten inför omröstningen av FN:s generalförsamlings resolution som fördömer Rysslands invasion av Ukraina var det kloka talet av Kenyas FN ambassadör Martin Kimani. (Dessutom röstade fler länder än förväntat för resolutionen, 141 länder – mot endast 100 efter annekteringen av Krim 2014)
scroll.in/video/1018061/watch-kenyas-un-ambassador-martin-kimanis-powerful-speech-condemning-russias-ukraine-moves

Fler Nyheter

Annonser