Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Torsdag 30 mars 2023

Mats Ek uttalar sitt stöd för Ukraina

2022-03-03

Övergreppen på Ukraina är oförlåtliga. Det är inte det ryska folket eller Ryssland som invaderar, det är Vladimir Putin. Ett fegt och oprovocerat angrepp på ett självständigt och demokratiskt land. Det är ett desperat försök att undvika kritik mot hans egen diktatur.
Genom att hävda sig ”skydda sitt land från utländsk aggression genom att invadera en nationalistisk nazistregim” målar Putin sitt eget självporträtt.
Ryssland är redan det i särklass största landet på jorden, men störst vill ha mer. Putin kan inte hjälpa att han är en liten man, men han är den enda som bär skulden för sitt eget storhetsvansinne. Han kan släppa sina bomber och invadera med stridsvagnar, växa med högen av sina offer, han kan koreografera sin dödsdans till det fruktansvärda ljudet från hans krigsmaskin, applåderad av andra av hans slag, men till slut kommer han att skörda ett fiasko.
Ukraina kommer att segra – ett modigt föredöme för ett fritt och demokratiskt sätt att leva.

Mats Ek, koreograf

🇺🇦🇺🇦🇺🇦 #SupportUkraine

Fler Nyheter

Annonser