Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Torsdag 30 mars 2023

Säg nej till krig; Ryska Pen-klubbens ordförande uttalar sitt stöd för Ukraina

2022-02-24

Säg nej till krig. Yttrande av Syndicate-100 via ryska Pen-klubbens ordförande Nadezjda Azjgitjina

Idag startade Rysslands president Vladimir Putin ett krig med Ukraina. Smärta, ilska och skam är tre ord som speglar vår inställning till det som nu händer. En äventyrlighet som kommer att orsaka sorg i tusentals familjer i Ukraina och Ryssland. Denna äventyrlighet kantat av ett stort krig, kommer även att dra in andra stater. Världen aldrig varit så nära en en global katastrof sedan Kuba-krisen.

Vi, journalister från oberoende ryska medier, förklarar att vi är emot den massaker som den ryska ledningen startat. Vi lovar att vi kommer att vara ärliga om vad som händer medan vi har denna möjlighet. Vi önskar uthållighet och styrka till folket i Ukraina som gör motstånd mot aggression och stödjer till alla i Ryssland som nu försöker stå emot militaristiska galenskaper.

Vi vädjar också till dem som rationellt försöker förklara motiven för att starta kriget, och motiverar dess början med behovet av att skydda sig från Nato och den mytomspunna ”ukrainska nazismen”. Krig är inte längre bara ett argument på tv och diskussioner i köket. Det har nu tagit sig verklig form. Det är stridsvagnar i Charkiv. I ett riktigt krig dör alltid människor. Vi hoppas att att det inte är just hos dig som det blir begravning. Men vi kan inte vara säkra på något.

Säg nej till krig.

Fler Nyheter

Annonser