Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Fredag 24 mars 2023

Premiär i Eskilstuna för Vindvaka med Virpi Pahkinen Dance Company och Giron Sámi Teáter

2022-02-05

Virpi Pahkinen Dance Company och Giron Sámi Teáter har ikväll premiär på Vindvaka hos Scenkonst Sörmland, John Engellaus Gata 3 i Eskilstuna, och ytterligare en föreställning ges där på Samiska nationaldagen den 6 februari.
Förutom Virpi själv medverkar ytterligare tre dansare: Victor Persson, Sofia Sangregorio och Pontus Sundset.Enligt pressmeddelandet från Scenkonst Sörmland kommer Virpis koreografi låta dansarna göra: ”en resa i hydrosfären, i vattnets transformationer. Rörelser kan te sig snötysta och vindlande, eller råmande och flödande, för att sedan landa i det hemlighetsfullt organiserade i en stilla klarhet hos en snökristall”.
För ljuddesignen står Jukka Rintamäki och för musiken Roger Ludvigsen.

Efter de båda föreställningarna på Scenkonst Sörmland spelas Vindvaka på Thomas Arena Teater i Strängnäs den 10 februari och på Turbinen i Katrineholm den 11 februari samt på Culturum i Nyköping 17 februari.
Se vidare scenkonstsormland.se/dans/vindvaka/

Fler Nyheter

Annonser