Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 27 maj 2024

Dags för premiär på Kvarnströms nya Pianotopografier

2022-01-25

Äntligen får publiken chans att möta den finlandssvenske koreografens Kenneth Kvarnströms uttrycksfulla världar igen, den här gången ger han sig in i Pianotopografier med sparsmakad musik av Nils Frahm ur hans album Solo Remains. I verket kommer många stags konstuttryck i samspel, bland annat måleri och skulptur av Kvarnström själv, en slags ”Kringlor” som han rör sig på scenen med. Men det blir också ett spelrum för många uttryck genom att de fyra dansare har väldigt olika erfarenhetsbakgrunder, och de har alla medverkat i den koreografiska processen, vilket Kvarnström själv beskriver idag på Sveriges Radios P1 kultur idag, vilket sändes kl 13, men säkerligen finns för avlyssning på sverigesradio.se
Ett par av de unga medverkande dansarna kommer från Streetdans-världen: exempelvis har Ida Inxi Holmlund har medverkat i Streetstars legendarisa Vogue Femme-battle mot den stora legenden Lasseindra, som hade mycket svårt att vinna över henne www.youtube.com/watch?v=Jhhd_tEaJEQ
Redan nu finns här på Danstidningens hemsida en recension av Pianotopografografier www.danstidningen.se/2022/01/26/kvarnstrom-gor-comeback-i-nya-landskap/
Det gäller nu för alla att passa på att se Kenneth Kvarströms nya verk, för ingen vet när han dyker upp hos oss igen, enligt planer ska han vidare ägna sig åt ett nytt projekt på residens i Finland.
Här finns Riksteaterns turnéplan för Pianotopografier:
www.riksteatern.se/forestallningar/pianotopografier/

Fler Nyheter

Annonser