Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 27 maj 2024

Snart dags för Dansfimfestivalen på Ringön

2022-01-21

Dansfilmfestivalen på Ringön i Göteborg är konstnärsdriven och utgör ett forum och en arena för utövare att möta ny publik och nya miljöer genom dansfilm. Årets upplaga av festivalen äger rum 10-13 februari 2022. Läs mera här: https://koreoartscape.com/dansfilmfestival/. Vi kan rapportera att festivalens konstnärliga ledare Benedikte Esperi har inlett ett spännande samarbete med Astrid von Rosen, forskningskoordinator vid arkivklustret vid Centrum för kritiska kulturarvsstudier, vid Göteborgs universitet. Samarbetet handlar om att nå ut med forskningsresultat och tillgängliggöra arkivmaterial i sammanhang där detta möts av intresse. Under festivalen kommer bortglömd dansfilm, som annars ligger dold i arkiven att visas.

Astrid von Rosen

Se vidare koreoartscape.com/dansfilmfestival/

Fler Nyheter

Annonser