Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 15 juli 2024

Efva Lilja i text, rörelse och bild

2022-01-17

Koreografen Efva Lilja, för detta rektor på Dans- och Cirkushögskolan är numera fortsatt intensivt verksam inom flera konstområden. Närmast kliver hon ut i offentligheten på Dansens Hus lilla scen den 3-5 februari i Lisen Ellards verk Dirgy Dancing, där ordet ”dirge” står för sorgesång.
Lisen Ellard har tillsammans med regissör Mattias Lech arbetat med dödens ritualer och en mängd konstnärer deltar med sina sorgedanser, förutom Efva Lilja finns namn på andra deltagande i projektet som Abdoulaye Camara, Andrea Aja Svensson, Mohinur Nurmatova, Mike Gamble, Nathalie Ruiz, Sindri Runudde, Maia Means och Conny Borg.
Bara en dryg månad senare, nämligen 10 mars har Efva Lilja release på en boktrilogi kallad Kärlekens samtal är dans på Rönnells Antikvariat. Den 17-20 mars blir det tre föreställningskvällar med samma titel Kärlekens samtal är dans på scenen Weld på Norrtullsgatan 7 i Stockholm och ytterligare några dagar senare, den 23 mars öppnas en utställning med samma titel på galleri Konsthallen Stockholm, som ligger på Köpmanbrinken 2 i Gamla Stan. Utställningen pågår till och med den 4 april blir den sista delen i detta allsidiga konstprojekt som kommer marknadsföras tydligt på stan på Stockholms så kallade kulturtavlor, de affischplatser som finns halvvägs upp på lyktstolparna, och här får vi nu en liten titt på förhand på den kommande affischeringen.
Se även www.efvalilja.se/

Fler Nyheter

Annonser