Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Torsdag 30 mars 2023

Allt fler teatrar ställer in sina föreställningar

2021-12-29

Nyligen presenterades här den i New York så hett efterlängtade uppsättningen av Nötknäpparen i Balanchines klassiska koreografi med New York City Ballet. Men det tog inte lång tid förrän föreställningarna började ställas in vissa kvällar, och nu har samtliga föreställningar av Nötknäpparen ställts in och inga andra balettföreställningar har annonserats förrän 18 januari www.nycballet.com/season-and-tickets/nutcracker/george-balanchines-the-nutcracker/
Likaså är föreställningarna av ett annat Balanchineverk, Jewels, med Staatsballet Berlin inställda. Än så länge går det att beställa biljetter till 6 januari, men frågan är hur det ser ut en vecka längre fram.
www.staatsballett-berlin.de/de/spielplan/30-12-2021/kalender
På Operan i Stockholm kan en publik på 500 personer få se Nurejevs Svansjön mot att de visar upp vaccinationsbevis som inte är äldre är 180 dagar. Men försäljningen av de sista föreställningarna under andra halvan av januari har ”tillfälligt pausats”.
www.operan.se/kalender/

När föreställningar runtom i världen ställs in, får vi istället glädja oss åt att det finns både fina och helt gratis föreställningar att se på nätet. För den som längtar efter att få se Nötknäpparen finns exempelvis Svenska Balettskolans föreställning på Lorensbergsteatern i Göteborg att ta del av här:

Fler Nyheter

Annonser