Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Torsdag 30 mars 2023

Färgglad fantasifull cirkus för stora och små

2021-11-16

Fakta:

Namn: Allt som är mitt (Familjeföreställning för alla från sex år )
Regissör: Ensemblen med Ed Tamron, Vidisha Mallik
Ensemble: Kollektiv Knaster och Spinning compass performance Medverkande: Josefin Karlsson, Andrea Hilario, Johannes Starke
Plats: Dansstationen nov-21
» http://www.kollektivknaster.com

En massa rosa, gröna och röda papperskassar och papperslådor, fulla av kläder och olika saker står på scenen, som ett slags scenografi till Allt som är mitt, en cirkusföreställning om konsumtion, relationer och den – kanske ambivalenta – känslan att vilja passa in med andra.
De tre på scen är klädda i liknande starka färger av rosa, grönt och rött. De rör sig längtansfullt runt mellan alla kassar, för att titta vad som finns där. De plockar upp kläder och saker för att, stolt, visa vad de har. Och hur mycket status det ger.
En infallsrik föreställning där de byter kläder, sina egna och med varandra, diskuterar fysiskt vad det betyder för dem och leker med varandras saker.
De dansar och skuttar, blir till liksom – en enda kropp, i ständig förvandling.
Någon ställer sig på en annans axlar, nästan flyger i luften, i eleganta, vackra skickligt utförda cirkusnummer, som utmanar tyngdlagen och skapar med fantasi på Dansstationens stora scen i Malmö.
Varje gång ett sådant excellent cirkusnummer utförs applåderar den yngsta publiken i sex-årsåldern, med entusiasm.
Den glada stämning som skapats bryts då en av de tre tar makten över alla kassar som hon ställer runtomkring sig själv. De andra två försöker men misslyckas att få kontakt med sina saker – och den gemensamhet de haft.
Intressant, drastiskt, eftertänksamt – för alla åldrar. Publiken är från sex år och uppåt.

Ingela Brovik

Fler Recensioner

Annonser