Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 23 juni 2024

Gun Lund och Göteborgs Dansarkiv startar en ny serie med samtal om dans. på 3våningen i Göteborg

2021-11-02

Samtalsserien inleds 10 november 2021 med filmkonässören Göran Bjelkendal som leder samtal om och visning av dansfilm. inspelad mellan 1894 och 1934. Allt från underhållning till djärva experiment utlovas. Exempelvis har Maya Deren alltid betraktats som pionjären inom amerikansk avant-garde film, som den förste fria filmaren på 1940-talet. Men det har alltid funnits människor utanför de stora och små filmbolagen som gjort film. Deras filmer visades i bästa fall lokalt och glömdes sedan bort. 19 timmar av de här filmerna har samlats i DVD-boxen Unseen cinema. I tre av de timmarna står dansen och rörelsen i centrum. Glimtar från denna DVD-box utlovas under första samtalskvällen som alltså äger rum den 10 november kl 19. Se vidare www.3vaningen.se

Fler Nyheter

Annonser