Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 26 mars 2023

Cirkus lyser upp stora delar av Europa 13, 14 och 15 november

2021-10-31

På många platser runtom i Europa planeras evenemanget Cirkusnatt eller La nuit du cirque eller på tyska Zeit für Zirkus, alltså Dags för cirkus zeitfuerzirkus.de eller se vidare den franska versionen lanuitducirque.com/fr/2021/programme/ under 13, 14 och 15 november. Cirkusnätterna hålls också i Belgien, Nederländerna och i många andra europeiska länder, men de är mest förekommande över hela Frankrike och Tyskland.
Inget nordiskt land verkar vara med på detta cirkuståg, och i cirkusstaden Berlin kan vi dessutom se fram emot en vintercirkusfestival www.berlin-circus-festival.de/programm-winter.html
I Stockholm får vi vintercirkus när Cirkus Cirkörs Bloom får nypremiär på Södra Teatern den 26 december. Se vidare cirkor.se/node/284/turneplan
Cirkusmässan Subcase som hålls på Subtopia i Alby, söder om stockholm, äger rum i februari, men programmet avslöjas inte förrän i början av december, www.subtopia.se/har-finns/cirkus/subcase/
Den scen i Sverige som mest frekvent visar upp cirkusföreställningar, nämligen Stora Teatern i Göteborg, visar nu närmast i november, en cirkusshow för publik från 4 år som heter The Red Pants Show storateatern.se/sv/program/the-red-pants-show/?date=2111070100 och denna familjeföreställning turnerar faktiskt vidare till Falköpings stadsteater med Cirkus i Väst den 14 november, med andra ord sker det cirkusföreställningar i Sverige under de europeiska cirkusnätterna. Men här i norröver verkar det mest vara dagcirkus för barn. Även Kollektiv Knaster visar barnföreställningen Allt som är mitt på Stenkrossen, Lund dagtid den 13 november, och Cirkör visar familjeföreställningen Passa in på Härnösands teater den 13 november, men även den föreställningen visas mitt på dagen.
Det blir också vintercirkus i Göteborg på Stora Teatern när Kompani Giraff kommer dit med föreställningen Moln den 10 och 11 december och Moln spelas sedan vidare i Helsingborg 18 och 19 december. Se vidare storateatern.se/sv/program/moln/?date=2112100700

Fler Nyheter

Annonser