Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Fredag 19 juli 2024

Dans i skolan-biennalen i Piteå 12-13 oktober för hälsa, estetik och lärande för alla barn

2021-09-20

Den 7:e Dans i Skolan-Biennalen drar snart igång, efter ett helt års försening, på grund av pandemin. Det är förstås verksamhetsledaren för Institutet Dans i Skolan, Cecilia Björklund Dahlgren, som går i spetsen för biennalen som äger rum på musik- och dansinstitutionen Acusticum i Piteå.
Som alltid är det både barn, deras pedagoger och forskare med inriktning på konst och lärande som deltar i biennalen som sätter dansens betydelse för barns och ungas utveckling, lärande och hälsa i fokus. Dessa ämnen är föremål för mångas uppmärksamhet och både generaldirektören för Skolverket Peter Fredriksson och kulturminister Amanda Lind är invigningstalare den 12 oktober.
Biennalen bjuder förutom ungdomars och barns deltagande med egen dans även på en lång rad presentationer av pedagogisk forskning, olika seminarier samt diskussioner och workshops i olika didaktiska tekniker. Praktiska exempel på hur dans används i undervisningen i alla slags sammanhang på gymnasium eller i förskola diskuteras. Skellefteå står särskilt i fokus eftersom det är en kommun som erbjuder alla barn i grundskolan dansundervisning.
Koreografen Claire Parsons som arbetar med scenkonst för barn och unga och i år turnerar med sin produktion Lilla Svansjön medverkar tillsammans med den konstnärliga ledaren för Norrdans koreografen Martin Forsberg, just nu aktuell med produktionen Pianofavoriter, samt de båda ledarna för Dans i Nord, danskonstnärerna Marie Larsson Sturdy och Olof Westring samt Danstidningens egen medarbetare journalisten och författaren Margareta Sörenson medverkar exempelvis i programpunkten Dansen som scenkonst för barn och unga.

Mer om Dans i Skolan-biennalen som det fortfarande går bra att anmäla sig till, finns att läsa här dansiskolan.se/på-gång/biennal-2021

Fler Nyheter

Annonser