Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 27 maj 2024

Hösten på Kulturhuset Stadsteaternn Fri Scen på inleds med Stoff-festivalen

2021-08-26

Nu öppnas många olika scener och så även Fri Scen för olika grupper som vill få möjligheter att spela på ett av Stockholms mest centralt belägna teaterhus, Kulturhuset Stadsteatern vid Sergels torg.
Först ut är Stockholm Fringe Festival, eller STOFF som festivalen kallas, och äger rum på flera olika spelställen i Stockholm den 14-18 september under devisen New work for a new reality.
Just på kulturhuset Stadsteatern visas under Stoff Insitutets och Markus Öhrns uppsättning: Korpelarörelsen – Är du av den rätta tron? en föreställning om den religiösa Korpelarörelsen – som black metal band. Publiken bjuds in till ett oförglömligt väckelsemöte inspirerat av den religösa rörelse som bonden Toivo Korpela grundade under 1920-talet i Tornedalen.
Läs mer om Stoff-festivalen här: stockholmfringe.com
Koreografen Björn Säfsten kommer öven att ge en föreställningenI själva verket på Kulturhuset Stadsteatern med premiär den 24 september. Verket beskrivs som: ”ett personligt, finurligt och visuellt slående perspektiv på vad dans kan vara. Välkommen att dyka ner i ett tankeväckande universum av personliga iakttagelser, minnen och tankar kring koreografi och rörelse. I själva verket är både ett solo, en monolog, en dans och en föreläsning.”
Senare under säsongen kommer koreografen Ambra Succi och låtskrivaren Kristin Amparo att på Kulturhuset Stadsteaterns Fri Scen tillsammans presentera hip hop- och streetdanceföreställningen The Shift, med urpremiär 14 oktober.
Läs mer om The Shift på kulturhusetstadsteatern.se/teater/shift
Senare under säsongen ger Athena Farrokhzad och Saga Gärde AMFI#5 Moral enligt Medea, där Euripides drama ställs mot en samtida tragedi.
Ett annat kommande verk på Fri Scen den 2-3 november är Trollkarlen från Chicago som är Östfrontens prisbelönta musikal om Milton Friedman och nyliberalismen.
I november blir det dags för Frihetens namn: (nio bokstäver lodrätt), en drabbande och humoristisk historielektion av SthlmsMusikTeater som bland andra Andreas Boonstra och Jonas Nerbe står bakom.
PotatoPotato Scenkonsts föreställning Sadland är en elektronisk musikal som djupdyker i gammal och ny sadkultur för att gestalta vår tids sorgesång: psykisk ohälsa bland unga.
Säsongen avslutas med Teater Lumors Mördaren du söker, Vilket i pressmeddelandet beskrivs med orden: ”ett drama om Oidipus skamliga öde som klibbat fast som ett tuggummi i världsdramatiken. Tänk om mördaren du söker är du själv?” Urpremiären sker 10 december.

Fler Nyheter

Annonser