Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 15 april 2024

Svensk och norsk koreograf premierad på ImPulsTanz-festival i Wien

2021-08-16

Den månadslånga internationella dansfestivalen ImPulsTanz-festival som just har avslutats i Wien, bjöd också på utdelning på talangpriset Young Choreographers’ Award. I år gick priset till de fem konstnärerna bakom verket Fibere som under festivaen visades på konstmuseet Mumok. Detta kollektiv av koreografer och performers består av svenska Lydia Östberg Diakité och norska Marie Ursin, samt spanska Tamara Alegre och de två schweizarna Célia Lutangu och Nunu Flashdem.
I motiveringen till priset heter det att verket praktiserar och uppfinner politiska förhållningssätt mellan kroppar i rörelse, genom att de tre kvinnliga performerna utforskar mänskliga relationer via intimitet, sexualitet och erotik.
Förutom äran utdelas 5000 euro i pris samt ett konstnärligt residens på ImPulsTanz festivalen nästa år. Trots årets COVID-19-relaterade utmaningar kunde ImPulsTanz festivalen erbjuda publiken155 olika föreställningar eller relaterade arrangemang på platser över hela Wien. Mer än 33000 besökare tog del av dem, naturligtvis iförda mask, färskt corona-test eller vaccinationsbevis.

Se ett kort klipp ur föreställningen här www.youtube.com/watch?v=gWYjL94wj0g

Torben Kastrup

Se även www.impulstanz.com

Fler Nyheter

Annonser