Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 15 juli 2024

Kulturlivet kommer igång igen

2021-06-18

Under helger i juni visas korta och gratis dansfilmer live på Kultur vid Ekoln. Imorgon den 19:e visas de exempelvis mellan kl 13:00 – 17:00: http://kulturvidekoln.com/events/the-crackdown-dansfilm-visning-2021-06-19/
Det går exempelvis också fint att se Balettakademiens Yrkesdansarutbildnings slutproduktion kallad Salut på nätet helt gratis med utdrag ur koreografier som Aluminium, av Mats Ek, Bartolomeo part 1 and 3, av Mari Carrasco, PACT, av Lee Brummer, Shake, Work, Dance, Work av Johan Forsberg samt The Now, The Universal Solvent (utdrag) och The beginning of the end i koreografi av Charlotta Öfverholm dansenshus.se/program/salut/
Men det är inte bara film som visas, för just nu visas även föreställningar i äkta analog form. Till exempel pågår just nu Mamsell, malströmmarna och jag på den lilla fina Stockholmsscenen Ö2, som just har flyttat till nya lokaler, mitt emot Orionteatern på Katarina Bangata nr 80.
Föreställningen som är inspirerad av kvinnliga seriehjältinnor från mitten av 1900-talet som Modesty Blasie, där en kvinna spelar en ledande, tuff roll, det är något att inspireras av se vidare www.o2scenkonst.se
I den fantastiska parkernas stad Malmö spelas det på 30 spelplatser utomhus runtom i staden, exempelvis Nook i koreografi av Fabio Liberti som finns recenserad här på Danstidningens hemsida www.danstidningen.se/2021/06/16/narvaro-och-samvaro-med-begransningar/ Det är Malmö sommarscen som upprätthåller denna god tradition som i år pågår mellan 12 juni till 15 augusti. Se vidare malmo.se/Sommarscen-Malmo.html

Fler Nyheter

Annonser