Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 15 april 2024

I direkt samspel med samtliga och extra mycket med somliga

2021-06-17

Fakta:

Namn: We are present
Koreografi: Fabio Liberti
Ensemble: Dansare: Arina Trostjanetskaja och Christian Leveque
Plats: Dansstationen i Malmö
» https://www.dansstationen.nu

Publiken blir involverad i föreställningen från första stund, då koreograf Fabio Liberti vänder sig till oss och vill ha ett ord av varje person i publiken ( cirka 48 personer).
Ögonblickligen gestaltar han och de två dansarna alla dessa ord med humor, fysisk fantasi och energi, på Dansstationens stora scen, som blir till en lekplats för kreativitet.
We are perfect är en kombination av föreläsning och föreställning
med fem rubriker som poängterar arbetsprocessen inom dans där Liberti föreläser och dansarna utvecklar sin skapandeprocess.
Publiken är delaktig i denna process där Liberti diskuterar och instruerar olika moment med dansarna, som improviserar, snabbt, uttrycksfullt och med största möjliga kraft.
Alla tre barfota i vardagskläder som de ibland drar i. Dansen och rörelserna
är annorlunda, drastiska, repetitiva och lekfulla.
Dansarna improviserar själva, koreografen ler och publiken applåderar om och om igen efter varje kort, intensiv danssekvens. Det är en mycket levande föreställning som förnyar danskonsten och relationen till publiken, som får vara med om hur ett nytt verk skapas, denna afton.
Till slut kallar koreografen upp fyra personer ur publiken som tillsammans med dansarna avslutar denna experimentella föreställning med sällsynt stark närvarokänsla.

Ingela Brovik

Fler Recensioner

Annonser