Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 10 december 2023

Dans för miljön i tutu och tåskor på Finska vikens is i minus 15 grader

2021-03-09

Mariinskijteaterns ballerina Ilmira Bagrautinova dansar sitt solo ur Svansjön i ett gnistrande vitt vinterlandskap på Finska vikens hårdfrusna och snötäckta is. På kvinnodagen den 8 mars lanserade hon sin protestaktion mot planerna på en utskeppningshamn i trakterna av Sankt Petersburg. Själva platsen i Lominosovregionen kallas Bukta batereinaja, eller på svenska Batteribukten eller snarare Kanonbukten och är ett viktigt rekreationsområde för femmiljonerstaden Sankt Petersburg. Det är också hemvist för många djurarter inte minst häckande svanar, vilket gav Ilmira Bagrautinova idén att lägga ut filmen på sig själv i svansolot ute på isen.
Att bygga ytterligare kapacitet för utskeppning på just den här platsen, handlar bland annat om att få en bättre och säkrare och ekonomiskt gynsammare hamn istället för att skeppa ut via Kaliningrad.

Se henne dansa på isen här www.bbc.com/news/av/world-europe-56300514

Fler Nyheter

Annonser