Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Fredag 19 juli 2024

Passa på att se Karolin Kents livesända verk homo(sapiens) den 10 mars

2021-03-02

Kultur i Halland presenterar via sin halländska dansplattform Karolin Kents nya verk homo (sapiens) som enligt pressmeddelanet bland annat: ”diskuterar relationen mellan identitet och prestation genom att utforska mänskliga basala somatiska processer. homo(sapiens) ifrågasätter prestationssamhället där prestation har blivit vår identitet och varandet, det mänskliga, har glömts bort.”
Under sommaren 2020 hade Karolin Kent några veckors residens på Teater Halland och jobbade med föreställningen homo(sapiens).
Live-sändningen äger rum den 10/3 kl 19 från Falkhallen i Falkenberg. Den filmade föreställningen finns därefter tillgänglig på Rum för Dans Vimeo-kanal till och med söndag 14/3. Föreställningen följs av ett samtal med det konstnärliga teamet. Allt är kostnadsfritt.

Karolin Kent är danskonstnär med lokal halländsk anknytning och bor i Sjönevad i Falkenbergs kommun, där hon driver Wu ArtSpace tillsammans med Tor Palm.
Fredrika Byman Moberg är en av dansarna i föreställningen och bor sedan ett par år tillbaka i Laholms kommun. Vi får också se två Göteborgsbaserade dansare; Aloun Marchal och Tanja Andersson.
Föreställningen arbetas färdigt under ett residens på Atalante denna innevarande vecka. Premiären skulle egentligen ha ägt rum där 5 mars, men kommer att skjutas på framtiden. Det innebär att premiären istället äger rum i och med livesändningen från Falkenberg 10 mars.

Konstnärlig ledare och koreograf i samarbete med dansarna är Karolin Kent och de medverkande dansarna är Fredrika Byman Moberg, Tanja Andersson, Aloun Marchal. För kostym och scenografi står Linnea Bågander och ljuddesignern heter Hannah Tolf i samarbete med ljusdesignern och föreställningstekniker Miranda Seiborg Wikström
För livestreaming står Donovan von Martens, Camilla Topuntoli och Magnus Bergström.

Se vidare www.rumfordans.se

Fler Nyheter

Annonser