Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 15 juli 2024

Tips att se online framöver från svenska scener

2021-02-03

Kungliga operan har gjort en en webserie för barn (6-10 år) för att visa upp allt spännande som händer såväl på som bakom scenen. Den tredje delen av denna serie, Det Magiska Huset, har gått online idag! De två första delarna finns redan på operanplay.se.
I början av mars, närmare bestämt den 6/3 publiceras även två verk ur Kungliga balettens klassiska repertoar: Serge Lifars Suite en Blanc och Ben Stevensons Three Preludes.
I Serge Lifars neoklassiska dansverk från 1943 med urpremiär på Operan 2019 deltar 37 dansare i en hyllning till den klassiska danskonsten till musik av 1800-talskompositören Edouard Lalo. Blandprogrammet med Stevenson/Lifar skulle ha haft premiär på operan den 3 december och var redan då ersättning för den tidigare planerade premiären på en ny version av Svansjön. Nu blev det istället ett onlineprogram. Se även Alexander Ekmans Shift och Cacti till och med 27/2.
Skånes dansteater har den 20 februari världspremiär på Marie Carrascos Remind Me I’m Not Dead till musik av Mikael Karlsson. Det är ett nyskapat och direktsteamat verk av två av Sveriges verkligt spännande och intressanta skapare av scenkonst. Det kostar dock 90 kr att titta på detta direktstreamade verk via skärmen.
Göteborgsoperan visar upp sitt danskompani i kortfilmen Continuum the film, helt gratis. Filmen är skapad ur koreograferna Christine Gouzelis och Paul Blackmans under hösten uppskjutna premiär Continuum.
Se gofilm.se/continuim-the-film
Samt operanplay.se
www.skanesdansteater.se

Fler Nyheter

Annonser