Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 15 juli 2024

Se Teatro alla Scalas Giselle gratis ikväll 30 januari kl 20 och till och med 1 feruari

2021-01-30

Teatro alla Scala har fått en ny balettchef, den före detta stjändansaren från Parisoperans balett Laurent Hilaire. Men närmast kommer han från Wiener Staatsballett hdär han har varit balettchef. Han har med andra ord varit kollega med Kungliga Balettens nuvarande konstnärliga ledare Nicolas le Riche.
Laurent Hilaire har mitt under pandemin lyckats med att initierat en premiär på Gisellee som ikväll får premiär infor en helt tom salong men närvarande är däremot italiensk tv via Raiplay, och på La Scalas egen hemsida kan föreställningen avnjutas från ikväll kl 20.00 till och med 1 februari. Inför föreställningen har den världsberömda italienska ballerinan Carla Fracci hållit workshops med kompaniets dansare, samtliga iförda ansiktsmask. Carla Fracci har också funnits till hands som konstnärlig rådgivare för uppsättningen.
Se kvällens föreställning här www.teatroallascala.org

Fler Nyheter

Annonser