Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Tisdag 02 mars 2021

Det Frie Felts Festival visas online 19-24 januari kl 16-18

2021-01-17

Det Frie Felts Festival, som är en dansk festival för ny scenkonst, hölls för första gången 2014. Festivalen vill synliggöra det konstnärliga värdet av fritt skapad scenkonst, hur nödvändig konsten är i den samhälleliga utvecklingen och understryka dess nationella och internationella genomslagskraft.
För första gången skulle festivalen nu under 2021 ha ägt rum både i Århus och i Köpenhamn, men på grund av COVID-19-situationen presenteras Det Frie Felts Festival 2021 istället som ett evenemang online.
Programmet för festivalen är kuraterat av den svenska koreografen, performern, och filmkonstnären Gunilla Heilborn, den tvärkonstnärliga bildkonstnären Signe Klejs, dramatikern och dramaturgen Gritt Uldall-Jessen och regissören och performern Erik Pold.
Online-versionen, som äger rum varje dag från kl. 16.00 – 18.00 den 19 – 24 januari är redigerade av de konstnärliga ledarna Erik Pold och Gritt Uldall-Jessen, som även är värdar för de dagliga sändningarna.
Programmet blir nästan, som det ursprungligen var tänkt. Men i stället för att visa hela föreställningar gör varje konstnär eller konstnärsgrupp en fem minuters live introduktion. Därefter streamas en blanding av video-verk, live utdrag från scenen i Teatersalen på Teaterøen i Köpenhamn, ihopklippta videodokumentationer, trailers, fotos och ljudverk på 10-30 minuter. Varje dag avslutas streaming-programmet med en dialog konstnärer emellan.

Se hela programmet här: www.detfriefeltsfestival.dk
Det kan streames direkt från YouTube här: www.youtube.com/channel/UCRedCR6vvYLBdcwYUb_8s9g/live

Vibeke Wern

Fler Nyheter

Annonser