Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 15 april 2024

En hyllning till alla som kämpar vidare – trots pandemins förtryckande atmosfär

2021-01-03

Breathing at the Bounderies är ett allkonstverk, med fokus på dans, av och med Margaret Jenkins Dance Company (MJDC) och dem närstående konstnärer inom en rad discipliner. Verket fick sin digitala premiär i MJDC:s den 29 december 2020 i kompaniets hemstad San Francisco. Det är en veritabel fyrbåk som lyser upp i det pandemiska mörker världen haft att hantera i snart ett år. Därtill den vackraste och innerligaste bildmeditation som tänkas.
Koreografen själv, Margaret Jenkins, gästade Sverige första gången redan på 60-talet då hon arbetade med att lära ut Merce Cunninghams rörelsespråk till Cullbergbaletten. Senast var hon här 2018 då hon turnerade med sitt hyllade verk Skies Calling Skies Falling (se vidare Danstidningen 6/2018).
Breathing at the Bounderies strömmas gratis till och med den 6 januari.
Se verket på www.mjdc.org/breathing
eller youtube.com/watch?v=wcDDDSx4cp8

Nancy Westman

Fler Nyheter

Annonser