Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 27 maj 2024

En orgie i handsprit

2020-12-22

Fakta:

Namn: Your Body Isn’t Just You
Koreografi: Fia Adler Sandblad och Annika B Lewis
Regissör: Dramaturg: Samuel Ek, Dramaturgisk rådgivning: Anne Hübertz Brekne
Musik: Ljuddesign: Jonas Franke-Blom
Ensemble: Fia Adler Sandblad och Annika B Lewis, Produktion: ADAS teater & Kassandra Production, Scenografi & kostym: Nonno Nordqvist, Ljusdesign: Christofer W Fogelberg
Plats: Cinnober teater i Göteborg
» https://adasteater.se/

Precis innan restriktionerna hårdnar går jag på teater i Göteborg. Det är första gången sedan i februari i år. Scenrummet är inte särskilt stort. Vi är 20 personer som ska få se Your Body Isn’t Just You. Jag tänker på all luft som cirkulerar i rummet, på allt som vi delar. Äckligt. På scenen finns scenrävarna Fia Adler Sandblad och Annika B Lewis. Ljuvligt snygga och sneda; det kan uttrycka vad de vill, och lite till, med sina kroppar. Jag möter och bejakar deras närvaro, samtidigt som jag känner mig försiktig och obekväm. Ändå: det är underbart att vara på plats och få uppleva en levande föreställning som är så sjukt (rätt ordval) livgivande.
Utgångspunkten är – enligt förhandsreklamen – mikrober och Giacometti. Själva framförandet blir en lustfylld, liksom bubblande, Coronashow. Händer klabbar med handsprit, och kropparna återerövrar glupskt ett lustfyllt, orgiastiskt, utrymme mitt i allt elände. Skarp politikerparodi och komisk fysisk längtan formar sig till en rejäl ”stänkare” – en liten men starkt smakrik teatersup bestående av fysisk teater smaksatt med koreografi. Jag kommer att leva länge på upplevelsen, om jag inte blev smittad av något dödligt, när jag satt där och delade luft med främmande människor.

Tips: Sandra Green har skrivit om arbetet inför Your Body Isn’t Just You i Alba: www.alba.nu/sidor/37108

Se även adasteater.se/yourbodyisntjustyou/

Se även kassandra-production.dk

Astrid von Rosen

Fler Recensioner

Annonser