Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Fredag 19 juli 2024

Till minne av Kathleen Hermesdorf (31 januari 1967 – 29 november 2020)

2020-12-10

Kathleen Hermesdorf, fram tills i höstas aktiv pedagog och koreograf i San Francisco har avlidit. Som dansare och koreograf har Kathleen Hermesdorf haft en stark inverkan på utvecklingen av experimentell dans i USA och i Europa, bland annat genom sina danskompanier ALTERNATIVA, FAKE Company, dansfestivalen FRESH, undervisning på ODC/Dance (som hade i det närmaste kultstatus i det allternativa San Francisco) och genom Ponderosa Ongoing Research and Collaborative Happenings (förkortat P.O.R.C.H.) i Stolzenhagen i Tyskland som hon startade tillsammans med Stephanie Maher för tjugo år sedan.

Saknaden efter Kathleen känns tung för många av oss som fick ta del av hennes rika konstnärsgärning. Att få stiga in i det magiska och fruktbara fält hon skapade varhelst hon utövade sina pedagogiska och konstnärliga talanger förändrade oss för alltid. Hon påverkade många liv. Hon utvecklade vår dans. Hon berikade danskonsten på djupet.

Rest in Power Kathleen!
Zala

Länkar:
freshfestival.org
www.ponderosa-dance.de
www.danceanywhere.org/participant/ALTERNATIVA#prettyPhoto

www.beckerritter.com/tributes/Kathleen-Hermesdorf

Fler Nyheter

Annonser