Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 27 maj 2024

Trollbindande lekfulla effekter

2020-11-30

Fakta:

Namn: Borta! Dansföreställning för barn från två år
Koreografi: Koreografi, idé, scenografi, kostym: Minna Krook
Musik: Anders Bennysson
Plats: Dansstationen i Malmö nov 2020

”Humoristisk dansföreställning som tar avstamp i barnens tittut-lekar” står det i programbladet för Borta!, dansföreställning för barn från två år – och alla andra åldrar också, som jag ser det.
Två dansare, barfota i gula och blå plyschdräkter, skapar en lyhörd, lågmäld föreställning i livfull kontakt med den unga publiken, med fantasifull scenografi, roliga bilder på tältduken.
Stark närvaro i att gestalta frånvaro, att saker och ting, kompisar och andra bara försvinner, det svåraste av allt för både barn och vuxna.
Men här på Dansstationens scen blir det trolleri tillsammans, saker försvinner -och kommer tillbaka- ofta i samarbete med de allra yngsta. Rädslan att förlora nära och kära omvandlas och transformeras till dans, mellan lek och allvar.
Och man är aldrig så allvarlig som när man leker, som i denna koreografi med mjukt rörelsemönster, subtil energi underfundiga utspel, som förmedlar glädje över vardagslivets mening i stort som smått.
Borta! har visats i Malmö med omnejd i 15 år. Det är således en legendarisk föreställning med livfull koreografi, med respekt för alla i publiken, från barn till vuxna, om att livet är fullt av överraskningar, både konkret vardagliga och existentiella.

Ingela Brovik

Fler Recensioner

Annonser