Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 18 januari 2021

En viss lättnad för kulturlivet – publiktaket höjs till 300 personer från och med 1 november

2020-10-22

Statsminister Stefan Löfven, kultur- och idrottsminister Amanda Lind och inrikesminister Mikael Damberg tillsammans med Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson har på en presskonferens nyligen meddelat att regeringen beslutat att höja publiktaket för kultur och sportevenemang från 50 till 300 personer i den sittande publiken. Det betyder att 300 ska tillåtas att se levande föreställningar och sportevenemang, men bara om man sitter stilla på sin plar, och inyte är uppe och rör sig på ett dansgolv gring en föreställning. Dessa lättnader i coronarestriktionerna införs från och med den 1 november.
Det blir däremot hårdare restriktioner för nattklubbar och fortsatt tillfälliga restriktioner för restauranger och serveringar, vilket meddelas i ett pressmeddelande från Sveriges Radio, som även citerar inrikesminister Mikael Damberg:

Vid sittande publik gäller det att hålla avstånd och att sitta med minst en meter ifrån varandra. Och konserter och publikevenemang kommer endast tillåtas för sittande publik.

Offentliga danstillställningar ska omfattas av ordningslagen och kommer inte att tillåtas.

– Man kommer inte att kunna klubba och dansa utan man ska sitta ned, säger Mikael Damberg.

Se vidare sverigesradio.se/artikel/7580872

Fler Nyheter

Annonser