Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 15 juli 2024

Scenhöst med konstruktivistiskt formexperiment i akrobatik och dans

2020-08-18

Turnén med den mystiska, stora containern startar norröver med dansaren och cirkusartisten Satchie Noro som studerat såväl klassisk balett och luftakrobatik. Själv är hon också verksam som ledare för den franska cirkusskolan Les Noctambules.
Hon väljer att ta luften i besittning i samspel med en stor kubisk volym, som om hon rörde sig utanför själva det rum som annars brukar begränsa människans rörelser. Men se upp, kuben spricker upp i konstruktivistiska geometriska former, med människan som en myra i samspel i horisontal och vertikalplan i den föreställning som kallas Origami efter den japanska konsten för pappersklipp. Föreställningen som leker i med makro- och mikrokosmos har utvecklats av gruppen som kallar sig Furinkaï i samarbete med designern, konstruktören och poeten Silvain Ohl.
Så förutseende var Dansnät Sverige att en utomhusföreställning, med luftburen dans med en container och himlen som scenografi valdes som utgångspunkt för Danshösten 2020.
Turnén startar i Skellefteå som första spelplats. Där ges två föreställningar tisdagen den 2 september kl 12.30 samt 18.00.
I Umeå ges även två föreställningar, under två dagar efter varandra torsdagen den 3 september 18.30 och fredagen den 4 september kl 12.00
Utanför Vilhelmina Folkets Hus spelas Oregami lördagen den 5 september kl 15.
Sen fraktas containern längre söderut och det blir spelning utanför Vara Konserthus tisdagen den 8 september kl 18.00
Turnén avslutas i Knektparken i Jönköping torsdagen den 10 september kl 19.

Se vidare www.dansnatsverige.se/turneer/hosten-2020/furikai/

Fler Nyheter

Annonser