Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Torsdag 30 mars 2023

Dans i det gröna på Skeppsholmen

2020-07-26

MDT på Skeppsholmen visar tre intressanta dansverk i månadsskiftet juli-augusti. Två av dem visas innomhus på teatern närmare bestämt Marcus Baldemars GALDR inspirerat av ett nordiskt gudapanteon samt Ofelia Jarl Ortegas StM om gränslandet mellan performer och åskådare. Dessa båda verk ges den på onsdagen 29 juli kl 16 respektive 17.30 samt 19 respektive 20.30
29 juli och 1 augusti. Det tredje verket som visas den 1 augusti kl 14:00, 15:00, 16:00 utomhus är Make Hay While the Sun Shines av och med Stina Nyberg. Så här beskrivs bland annat detta verk i pressmeddelandet: ”Genom att göra sig av med “varken/eller” till förmån för “ja/och”, är Make Hay While the Sun Shines en dans i konstant förändring. Den säger ja till både det vardagliga och det okända och samplar danshistorien hos en generationsöverskridande dansensemble och sammanfogar dem till nya former. Om varje ögonblick är en möjlig framtid, varför inte fånga dem allihop?
Make Hay While the Sun Shines utgår från rörelsers och historiers inkoherens. Verket antar tidsspecifika och partiella perspektiv, de okategoriserade detaljerna som föregår helheten, och det kaos som kallas verklighet. Med utgångspunkt i en rörelsepraktik baserad på disharmonisk förändring skapas en dans som kan vara mer som livet självt: oregelbunden, fascinerande, misslyckad, snubblande, kärleksfull och ganska oförutsägbar.”

Läs med om de kommande spelningarna på MDT:s hemsida: mdtsthlm.se

Fler Nyheter

Annonser