Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 18 januari 2021

Santarchangelofestivalen har just spelats färdigt, men coronasäkrade versionen Tanz im August är ännu inte planerad

2020-07-20

Tyvärr byggde informationen om Tanz im August som vi släppte för tre dagar sedan på en misstolkning av deras pressmeddelande. Alla de fantastiska föreställningar som räknades upp var planerade i det ursprungliga programmet, men dessvärre handlade detta om de ursprungliga planerna, före coronakrisen. Det var med andra ord en misstolkning av informationen. Någon form av coronasäkrat festivalprogram blir det, men det släpps först få dagar före festivalen. Följande skriver pressavdelningen till Danstidningen: ”We will publish the exact dates of the performances we will show inbetween the 21st and the 30th of august in the beginning of august. ”There is still quite a lot of shifts timewise. Most of it will happen online, sometimes live, sometimes prerecorded.” Det gäller med andra ord att hålla ögonen på hemsidan till Tanz im August i början av augusti, se vidare www.tanzimaugust.de
Däremot spelades oförtrutet Santarchangelo festival som startade den 15 juli. Och så här såg deras Coronasäkrade program ut där det mesta pågick ute i det fria:
www.santarcangelofestival.com/categorie/program/
Den stora franska festivalen Montpellier Danse som brukar äga rum i juni och framför allt juli satsar istället på att hålla sin version 2020 i höst med start 19 september med en nyinstudering av verk av festivalens grundare koreografen Dominique Baguet:
www.montpellierdanse.com/programme-montpellier-danse/programmation

Fler Nyheter

Annonser