Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 27 maj 2024

Tutu på tre meter i diameter blir arbetarskydd för ballerina!

2020-07-05

Teatrarna är tomma och publiken sitter i bästa fall hemma framför en skärm och försöker hitta intressanta verk att se. Het Nationale Ballet i Amsterdam kommer med ett uppfinningsrikt förslag för fortsatt verksamma dansare i och med Safe Distance Ballet av Remi Wörtmeyer, som är koreograf och dansare i Nationalbaletten i Amsterdam sedan ett decennium tillbaka. Han koreograferar dansarna ut i stadslandskapet, över broar och rentav på det böljande underlaget till en skateboardbana. Materialet i den stela jätte-tutun är blå demin, och förmodligen också en del stärkelse som får den att stå ut vinkelrätt från ballerinans midja. Den skapar ett säkerhetsavstånd på minst halvannan meter till närmaste människa. För att kunna hantera den finns även två handtag fastsydda på ovansidan. Det går trots allt att dansa med denna tutu som kanske kan ses som ett mellanting mellan skyddskläder och scenkläder. Den kan rentav ses som ett scenografiskt element i sig.
Safe Distance ballet är en kort men annorlunda upplevelse som finns att se här:
www.youtube.com/watch?time_continue=78&v=Qx-ef3U5qN0&feature=emb_title

Se vidare www.operaballet.nl/en/campagne/safe-distance-ballet

Fler Nyheter

Annonser